Gyakran Ismételt Kérdések (Ginkgo Biloba)

A ginkgo biloba története és eredete

A ginkgo biloba őshazája Kína, az 1700-as években kezdték meg a növény ültetését. A ginkgo biloba szaporítása nem nehéz feladat, így hamar közkedvelt parkfákká váltak. A botanikusokat a 20. században érte a legnagyobb meglepetés, amikor Amerikában rájöttek arra, hogy a ginkgo meglehetősen bírja a szennyezett levegőt, ezáltal a nagyvárosokba egyre több fa került. Az első írásos bizonyíték a növény létezéséről a XI. századból való.

Hogyan hat a ginkgo biloba az agyra és a memóriára?

A ginkgo biloba, más néven páfrányfenyő javítja a memóriát, éppen ezért kiváló mentális frissítőként tartják számon. A fa leveleit régen porrá zúzták és ebben a formában alkalmazták. A ginkgo biloba az agyban és a testben egyaránt javítja a keringést.

Ginkgo biloba – a természetes antidepresszáns

A depresszió súlyos mentális betegség, amit kezelni szükséges. Az orvosok jellemzően antidepresszánsokat írnak fel, de ki lehet próbálni természetes megoldásokat is, ilyen lehet a ginkgo biloba, amely köztudottan szorongás csökkentő. A készítmény alkalmazása előtt viszont konzultáljunk kezelőorvosunkkal, mivel mellékhatásokat okozhat és kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel is.

A ginkgo biloba hatása az érrendszerre és a keringésre

A ginkgo biloba pozitív hatásait a központi idegrendszerben és a vérkeringésben is kifejti. A verőerek rugalmasságát is fokozza, ezáltal javítja a végtagokban és az agyban a vérellátást. A ginkgo biloba képes meggátolni a vérrögképződést és semlegesíti azokat a szabadgyököket, amelyek károsítják a szervezetben a sejteket.

Ginkgo biloba – az öregedés elleni harcban

A ginkgo bilobának magas az antioxidáns tartalma, de jó minőségű flavonoidok és terpenoidok is vannak a növényben. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy védjék a szöveteket, amelyek, ha károsodnak, korai öregedéshez vezethetnek. A ginkgo biloba tehát hozzájárul a bőr fiatalításához.

Hogyan segíthet a ginko biloba az ADHD kezelésében?

Az ADHD figyelemhiányos hiperaktivitás zavar, amit különféle terápiával és gyógyszerekkel kezelnek. Tudományos bizonyíték ugyan nem áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy hatékonyan segítene az ADHD kezelésében, de mivel a növény köztudottan javítja a memóriát, ezért elképzelhető, hogy ilyen esetben jótékony hatást gyakorol. Minden esetre az alkalmazása előtt célszerű konzultálni a kezelőorvosunkkal.

A ginkgo biloba hatása a szexuális teljesítményre

Tudományos bizonyíték erre vonatkozóan korlátozott számban áll rendelkezésre, de az bizonyított, hogy a növény az egész testben javítja a véráramlást, így a nemi szervekben is, ami hozzájárul a szexuális funkciók támogatásához. A ginkgo biloba antioxidánsokat is nagy számban tartalmaz, így a sejtek javításához is hozzájárul, mindez elősegítheti az egészséges szexuális együttlétet.

A ginkgo biloba hatása a szemre és a látásra

A ginkgo biloba bizonyos kivonatai hozzájárulhatnak a látás javításához és csökkenthetik a szürkehályog kialakulásának a kockázatát, de a szakemberek jellemzően nem igazán javasolják az alkalmazását szemproblémák kezelésére, ezért célszerű konzultálni a háziorvossal.

A ginkgo biloba hatása a tinnitus kezelésére

A tinnitus fülzúgást jelent, ami nem külső forrásból ered. Jellemzően csengő és zümmögő hangok hallhatóak az egyik vagy mindkét fülben. Rengeteg felnőttet érint a fülzúgás, aminek a hátterében általában valamilyen egészségügyi probléma áll. A tinnitust gyakran váltja ki érrendszeri betegség, a ginkgo biloba pedig javítja, serkenti a véráramlást és tágítja a vérereket, ezért ebben az esetben hasznos lehet, de a kezelőorvossal mindenképp célszerű konzultálni.

A ginkgo biloba hatása a stresszre és a szorongásra

A ginkgo biloba hozzájárul a központi idegrendszer egészségének a megőrzéséhez, ezáltal javítja a memóriát, gondolkodást, így lehetővé teszi a szellemi felfrissülést. Tehát az alkalmazása elősegíti, hogy valaki kevésbé legyen stresszes és ne szorongjon állandóan.

Ginkgo biloba – mellékhatások és ellenjavallatok

Mint minden gyógyszer vagy étrend-kiegészítő, a ginkgo biloba is okozhat mellékhatásokat, ilyen lehet például a hányás, hasmenés, hasi fájdalom, szédülés és hányinger, de más gyógyszerekkel is kölcsönhatásba léphet, ezért a szedése előtt okvetlen szükséges konzultálni a kezelőorvossal. A ginkgo biloba hozzájárul a vér hígításához, így tervezett műtétek előtt például nem javasolt alkalmazni, ezen kívül magas vérnyomásban, epilepsziában szenvedőknek és terhes nőknek sem.

A ginkgo biloba fogyasztásának módjai és adagja

A kutatások azt mutatják, hogy egy felnőtt adagja lehetőleg ne haladja meg a napi 120-240 mg dózist. Az első hetekben célszerű 60 mg-al kezdeni és a tablettákat nem egyszerre bevenni. A ginkgo biloba egyébként számos formában beszerezhető, legyen szó kapszuláról, tablettáról, teáról vagy kivonatról.

Ginkgo Bilobás étrendkiegészítők
Újdonság

Bilomag Plus 110mg Ginkgobiloba 90+30db

-36% Bilomag Plus 110mg Ginkgo biloba 90+30db

110 mg Ginkgo biloba kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula magnéziummal és vitaminokkal

Ár: 3490 Ft
5435 Ft
Megnézem

Netamin Ginkgo Biloba 300mg – SZUPER kiszerelés 60 db

Netamin Ginkgo Biloba 300 mg – SZUPER kiszerelés 60 db

Magas terpenoid- és flavonoid-tartalmú gyógynövény, segítséget nyújthat a mentális aktivitás megőrzésében.

Ár: 3295 Ft
Megnézem

Ginkgo Biloba 120 mgkapszula 60 db (Vitaking)

Ginkgo Biloba 120 mg kapszula 60 db (Vitaking)

A Ginkgo Bilobát a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáról ismerik. A Ginkgo Biloba hozzájárul a normál mentális és kognitív funkciókhoz. Ez a készítmény kapszulánként 120 mg Ginkgo Biloba levél kivonatot tartalmaz, melynek 24%-a (28,8mg) flavon glikozid, és 6% (7,2mg) terpén lakton.

Ár: 2700 Ft
Megnézem

BioCo Ginkgo Bilobakivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

BioCo Ginkgo Biloba kivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

A készítmény a Ginkgo biloba értékes, hatóanyagokra standardizált kivonatát tartalmazza magas, tablettánként 120 mg-os mennyiségben.

Ár: 3890 Ft
Megnézem

Dr.Herz Ginkgo BilobaForte 120 mg 60db

Dr.Herz Ginkgo Biloba Forte 120 mg 60db

A ginkgo biloba kiváló értágító, javítja az agy vérellátását és a keringési problémákat.

Ár: 3290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!