Ginkgo-biloba rendelése

A ginkgo biloba és a fülzúgás

 

Ha cseng a fülünk vagy fülzúgást tapasztalunk, az minden esetben igen kellemetlen. A fülzúgás azonban nem egy betegség vagy egy állapot, hanem sokkal inkább egy olyan alapvető probléma tünete mint a fülsérülés, a keringési rendellenesség vagy az életkorral járó halláskárosodás. A fülzúgás kezelése ennek megfelelően változik, de mindegyik kezelés hatékony kiegészítője lehet a ginkgo biloba.
 

A ginkgo biloba fülzúgás

A fülzúgás

A fülzúgás vagy tinnitus fantom zajokat jelent a fülben, melyek lehetnek csengések, búgások, zúgások vagy füttsök. Ezeket a hangokat lehet hallani az egyik vagy mindkét fülben és lehetnek olyan hangosak is, hogy befolyásolják a gondolkodás képességét. A fülzúgás leggyakoribb oka lehet a külső, közép- vagy belső fül problémái. Ritkábban okozhatja e problémát a véredények duzzanata vagy a belső fül csontjának problémáit. A tinnitus lehet tünete a korral járó hallásvesztésnek, a fülzsír okozta elzáródásnak, de a stresznek, a depressziónak, a Meniere-betegségnek vagy a fej-nyaki sérüléseknek is. A kezelés pedig a kiváltó októl függ, de bizonyos alternatív terápiák, antidepresszánsok, fehér zajgépek és bizonyos kiegészítők és gyógynövények is segíthetik a gyógyulást.
 

A ginkgo biloba

A ginkgo bioba egy olyan gyógynövény, ami erős antioxidáns hatásokkal és keringést segítő tulajdonságokkal bír. Két fontos hatóanyagot, flavonoidokat és terpenoidokat tartalmaz, melyek védik az idegeketet, a véredényeket, a szívizmokat,valamint javítja a vér áramlását és tágítja a vérereket. A ginkgo biloba ma már kapszula, tabletta, folyékony kivonat és tea formában is beszerezhető. Mivel a tinnitus gyakran társul érrednszeri betegségekkel, a ginkgo biloba igen hasznos lehet, hiszen a vérkeringést is serkenti.
 

A tudományos bizonyíték

A tudományos vizsgálatok is alátámasztják, hogy a ginkgo biloba enyhíti a tinnitus tüneteit. A kutatók bebizonyították, hogy a tinnitus tüneteinek kezelésére a ginkgo biloba jelentős javulást mutatott.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!