Ginkgo-biloba rendelése

Előnyei

A ginkgo biloba előnyei

A ginkgo biloba, másnéven páfrányfenyő az egyik legidősebb élő fafajta és az egyik legszélesebb körben kutatott gyógynövény. A tudomány jelenlegi állása szerint már a ginkgo-biloba őse már az őskorban is a növényi élővilág részét képezte, Különböző betegségek kezelésére és az általános egészség megóvására használják, népszerűség leginkább a neki tulajdonított, kognitív funkciókra való pozitív hatása miatt töretlen - úgymond „sztárösszetevő” a 21. századi memóriajavító, tanulást elősegítő készítményekben.

A ginkgo biloba fogyasztásának előnyei

Segíthet az Alzheimer-kór megelőzésében

A ginkgo bilobát Európában széles körben használják a kognitív funkciók javítására. A Maryland Egyetem Orvosi központja szerint a növény közvetlenül védi a létfontosságú idegsejteket, melyek egyébként megsérülnek az Alzheimer-kór esetében. Ezen kívül előmozdítja a celluláris védelmet, így a ginkgo biloba pozitív hatással van a memóriára és a gondolkodásra is. A Maryland Egyetem klinikai tanulmányai igazolják, hogy a ginkgo biloba nagymértékben erősíti az Alzheimer-kórban szenvedő betegek kognitív funkcióit. Javíthatja a gondolkodást, a tanulási képességet és a jó hangulatot valamint pozitív hatással lehet a szociális szempontból harmonikus viselkedésre is. Mindezek ismeretében a ginkgo-bilobának az Alzheimer-kór megelőzésében való pozitív hatást tulajdonítunk.

A ginkgo-bilobát tartalmazó táplálékkiegészítők nem helyettesítik az Alzheimer-kór kezelésére felírt gyógyszerkészítményeket!

Segíthet a sántítás enyhítésében

A sántításért a lábakban eltömődöttartériák felelősek, melyek csökkent véráramláshoz vezetnek és fájdalommal járnak.  A ginkgo biloba véráramlásjavító és az ízületek mozgását fokozó hatásával enyhítheti a sántítás tüneteit, az erős fájdalmat és a duzzanatokat

A maryland Egyetem nyolc tanulmányt publikált a témában, melyek mind kimutatták, hogy a ginkgo bilobával kezelt sántító betegek sokkal hosszabb távot voltak képesek megtenni, mint azok, akiket placeboval kezeltek. A rendszeres sétagyakorlatokon bebizonyosodott, hogy a ginkgo biloba ugyanolyan hatékony, mint a vényköteles gyógyszerek.
 

A ginkgo-biloba megelőző hatással lehet a makula-degeneráció nevű szembetegségre.A makula-degeneráció megelőzése

A makula-degeneráció egy progresszív szembetegség, ami a retinát is érinti. az Egyesült Államokban az idősek körében ez a betegség a vakság első számú oka. A Maryland Egyetem szerint a ginkgo biloba olyan aktív vegyületeket tartalmaz, melyek segítenek megállítani  vagy jelentősen csökkenteni a makula-degeneráció tüneteit. a ginkgo bilobáról kimutatták, hogy segít megerősíteni az idegsejteket és a szemben található véredényeket.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!