Előnyei

A ginkgo biloba előnyei

A ginkgo biloba, másnéven páfrányfenyő az egyik legidősebb élő fafajta és az egyik legszélesebb körben kutatott gyógynövény. A tudomány jelenlegi állása szerint már a ginkgo-biloba őse már az őskorban is a növényi élővilág részét képezte, Különböző betegségek kezelésére és az általános egészség megóvására használják, népszerűség leginkább a neki tulajdonított, kognitív funkciókra való pozitív hatása miatt töretlen - úgymond „sztárösszetevő” a 21. századi memóriajavító, tanulást elősegítő készítményekben.

A ginkgo biloba fogyasztásának előnyei

Segíthet az Alzheimer-kór megelőzésében

A ginkgo bilobát Európában széles körben használják a kognitív funkciók javítására. A Maryland Egyetem Orvosi központja szerint a növény közvetlenül védi a létfontosságú idegsejteket, melyek egyébként megsérülnek az Alzheimer-kór esetében. Ezen kívül előmozdítja a celluláris védelmet, így a ginkgo biloba pozitív hatással van a memóriára és a gondolkodásra is. A Maryland Egyetem klinikai tanulmányai igazolják, hogy a ginkgo biloba nagymértékben erősíti az Alzheimer-kórban szenvedő betegek kognitív funkcióit. Javíthatja a gondolkodást, a tanulási képességet és a jó hangulatot valamint pozitív hatással lehet a szociális szempontból harmonikus viselkedésre is. Mindezek ismeretében a ginkgo-bilobának az Alzheimer-kór megelőzésében való pozitív hatást tulajdonítunk.

A ginkgo-bilobát tartalmazó táplálékkiegészítők nem helyettesítik az Alzheimer-kór kezelésére felírt gyógyszerkészítményeket!

Segíthet a sántítás enyhítésében

A sántításért a lábakban eltömődöttartériák felelősek, melyek csökkent véráramláshoz vezetnek és fájdalommal járnak.  A ginkgo biloba véráramlásjavító és az ízületek mozgását fokozó hatásával enyhítheti a sántítás tüneteit, az erős fájdalmat és a duzzanatokat

A maryland Egyetem nyolc tanulmányt publikált a témában, melyek mind kimutatták, hogy a ginkgo bilobával kezelt sántító betegek sokkal hosszabb távot voltak képesek megtenni, mint azok, akiket placeboval kezeltek. A rendszeres sétagyakorlatokon bebizonyosodott, hogy a ginkgo biloba ugyanolyan hatékony, mint a vényköteles gyógyszerek.
 

A ginkgo-biloba megelőző hatással lehet a makula-degeneráció nevű szembetegségre.A makula-degeneráció megelőzése

A makula-degeneráció egy progresszív szembetegség, ami a retinát is érinti. az Egyesült Államokban az idősek körében ez a betegség a vakság első számú oka. A Maryland Egyetem szerint a ginkgo biloba olyan aktív vegyületeket tartalmaz, melyek segítenek megállítani  vagy jelentősen csökkenteni a makula-degeneráció tüneteit. a ginkgo bilobáról kimutatták, hogy segít megerősíteni az idegsejteket és a szemben található véredényeket.

Ginkgo Bilobás étrendkiegészítők

Ginkgo Biloba 120 mgkapszula 60 db (Vitaking)

Ginkgo Biloba 120 mg kapszula 60 db (Vitaking)

A Ginkgo Bilobát a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáról ismerik. A Ginkgo Biloba hozzájárul a normál mentális és kognitív funkciókhoz. Ez a készítmény kapszulánként 120 mg Ginkgo Biloba levél kivonatot tartalmaz, melynek 24%-a (28,8mg) flavon glikozid, és 6% (7,2mg) terpén lakton.

Ár: 2700 Ft
Megnézem

BioCo Ginkgo Bilobakivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

BioCo Ginkgo Biloba kivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

A készítmény a Ginkgo biloba értékes, hatóanyagokra standardizált kivonatát tartalmazza magas, tablettánként 120 mg-os mennyiségben.

Ár: 3890 Ft
Megnézem

Caleido GINKGO BILOBAtabletta 90 db

Caleido GINKGO BILOBA tabletta 90 db

Az élő kövület! Az agy és a vérkeringés karbantartására ősidők óta használt gyógynövény.

Ár: 1580 Ft
Megnézem

Dr.Herz Ginkgo BilobaForte 120 mg 60db

-10% Dr.Herz Ginkgo Biloba Forte 120 mg 60db

A ginkgo biloba kiváló értágító, javítja az agy vérellátását és a keringési problémákat.

Ár: 2960 Ft
3290 Ft
Megnézem
Újdonság

Bilomag Plus 110mg Ginkgobiloba 90+30db

-36% Bilomag Plus 110mg Ginkgo biloba 90+30db

110 mg Ginkgo biloba kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula magnéziummal és vitaminokkal

Ár: 3490 Ft
5435 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!