Ginkgo-biloba rendelése

A Ginkgo biloba és a stroke

A ginkgo biloba egy olyan gyógynövény, melynek alapját a ginkgo biloba fa levele képezi. A ginkgo biloba kiegészítőket általában a szívbetegségek, a demencia, a stroke kezelésére használják, de még szükség van kutatásokra, hogy hivatalosan is vényköteles gyógyszer válhasson ebből a növényből.
 

A ginkgo biloba

 A ginkgo biloba a megelőzésben

Számos meggyőző bizonyíték került elő annak igazolására, hogy a ginkgo biloba képes megelőzni a stroke-ot. Egy tanulmányban 3000 idősebb felnőttet vizsgáltak két csoportban, ahol az egyik csoportban 120 mg ginkgo bilobát kaptak az alanyok naponta kétszer. Az eredményeik nagyban javultak. az eredményeket pedig a 2010-es januári Circulation orvosi folyóiratban közölték.
 

A ginko biloba a felépülésben

A kutatók alaposan tanulmányozták a ginkgo biloba hatását azokon az embereken is, akik nemrégiben estek át stroke-on. Sok tanulmány megállapította a ginkgo biloba pozitív hatásait, de még újabb eredményekre van szükség ahhoz, hogy biztosan kijelenthessük, hogy a ginkgo biloba segíti a stroke-on átesetteket a megelőzésben is. Egy 2006-os tanulmány, az Explore: The Journal of Science and Healing viszont pozitívan áll a dologhoz. 
 

Mellékhatások

A ginkgo biloba általában biztonságos és jól tolerálható, de néha bekövetkeznek bizonyos mellékhatások, így hányinger, émelygés, fejfájás, szédülés, székrekedés, lüktető szívverés jelentkezhet szedése során. Ritka esetekben súlyos allergiás reakciókat válthat ki, mely légzési nehézségek formájában jelentkezik. Tilos véralvadásgátlókkal együtt szedni, mert növeli a vérzés kockázatát. 

Az adagolás nem kezdődhet 120 mg-nál nagyobb napi adagban. Csak lassan növeljük a napi adagot, így csökkentve a mellékhatások jelentkezését.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!