A Ginkgo biloba és a stroke

A ginkgo biloba egy olyan gyógynövény, melynek alapját a ginkgo biloba fa levele képezi. A ginkgo biloba kiegészítőket általában a szívbetegségek, a demencia, a stroke kezelésére használják, de még szükség van kutatásokra, hogy hivatalosan is vényköteles gyógyszer válhasson ebből a növényből.
 

A ginkgo biloba

 A ginkgo biloba a megelőzésben

Számos meggyőző bizonyíték került elő annak igazolására, hogy a ginkgo biloba képes megelőzni a stroke-ot. Egy tanulmányban 3000 idősebb felnőttet vizsgáltak két csoportban, ahol az egyik csoportban 120 mg ginkgo bilobát kaptak az alanyok naponta kétszer. Az eredményeik nagyban javultak. az eredményeket pedig a 2010-es januári Circulation orvosi folyóiratban közölték.
 

A ginko biloba a felépülésben

A kutatók alaposan tanulmányozták a ginkgo biloba hatását azokon az embereken is, akik nemrégiben estek át stroke-on. Sok tanulmány megállapította a ginkgo biloba pozitív hatásait, de még újabb eredményekre van szükség ahhoz, hogy biztosan kijelenthessük, hogy a ginkgo biloba segíti a stroke-on átesetteket a megelőzésben is. Egy 2006-os tanulmány, az Explore: The Journal of Science and Healing viszont pozitívan áll a dologhoz. 
 

Mellékhatások

A ginkgo biloba általában biztonságos és jól tolerálható, de néha bekövetkeznek bizonyos mellékhatások, így hányinger, émelygés, fejfájás, szédülés, székrekedés, lüktető szívverés jelentkezhet szedése során. Ritka esetekben súlyos allergiás reakciókat válthat ki, mely légzési nehézségek formájában jelentkezik. Tilos véralvadásgátlókkal együtt szedni, mert növeli a vérzés kockázatát. 

Az adagolás nem kezdődhet 120 mg-nál nagyobb napi adagban. Csak lassan növeljük a napi adagot, így csökkentve a mellékhatások jelentkezését.

Ginkgo Bilobás étrendkiegészítők
Újdonság

Bilomag Plus 110mg Ginkgobiloba 90+30db

-36% Bilomag Plus 110mg Ginkgo biloba 90+30db

110 mg Ginkgo biloba kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula magnéziummal és vitaminokkal

Ár: 3490 Ft
5435 Ft
Megnézem

Netamin Ginkgo Biloba 300mg – SZUPER kiszerelés 60 db

Netamin Ginkgo Biloba 300 mg – SZUPER kiszerelés 60 db

Magas terpenoid- és flavonoid-tartalmú gyógynövény, segítséget nyújthat a mentális aktivitás megőrzésében.

Ár: 3295 Ft
Megnézem

Ginkgo Biloba 120 mgkapszula 60 db (Vitaking)

Ginkgo Biloba 120 mg kapszula 60 db (Vitaking)

A Ginkgo Bilobát a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáról ismerik. A Ginkgo Biloba hozzájárul a normál mentális és kognitív funkciókhoz. Ez a készítmény kapszulánként 120 mg Ginkgo Biloba levél kivonatot tartalmaz, melynek 24%-a (28,8mg) flavon glikozid, és 6% (7,2mg) terpén lakton.

Ár: 2700 Ft
Megnézem

BioCo Ginkgo Bilobakivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

BioCo Ginkgo Biloba kivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

A készítmény a Ginkgo biloba értékes, hatóanyagokra standardizált kivonatát tartalmazza magas, tablettánként 120 mg-os mennyiségben.

Ár: 3890 Ft
Megnézem

Dr.Herz Ginkgo BilobaForte 120 mg 60db

Dr.Herz Ginkgo Biloba Forte 120 mg 60db

A ginkgo biloba kiváló értágító, javítja az agy vérellátását és a keringési problémákat.

Ár: 3290 Ft
Megnézem
Vélemények (1)