A ginkgo biloba és a depresszió

A ginkgo biloba és a depresszió

 A depresszió egy súlyos mentális betegség, állapot, melynek jellemzője a tartós és szélsőséges szomorúság érzése, a szorongás és a mindennapi élet iránti érdektelenség. A depressziós betegek számára az orvosok antidepresszáns gyógyszereket, pszichoterápiát vagy ezek kombinációját írja fel a helyzet súlyosságától függően. A ginkgo biloba azonban kiváló alternatív szerként működik a depresszió kezelésében, de még nlhány kutatási eredményre van szükség, amíg vényköteles gyógyszernek minősíthetik. Mindenképp beszéljünk orvosunkkal, mielőtt el kezdenénk használni a ginkgo bilobát, mert mellékhatásokat okozhat és kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel.
 

A ginkgo biloba depresszio

A ginkgo biloba fa

A ginkgo bilobák a világ legidősebb fái, a legnagyobb túlélők, melyeknek leveleiben rejlik a gyógyító hatás. A National Library of Medicine szerint a gyógynövény elsősorban az agyban a csökkent véráramlás kezelésére szolgál. De sokszor fel lehet használni ezt a növényt az olyan kognitív és szellemi betegségek kezelésére is, mint a depresszió.
 

Hatásosság

Egy 2007-ben közzétett tanulmány szerint a ginkgo biloba levelének kivonatában található lipofilnek antidepresszánt és stresszoldó hatása van. A kínai Medical Journalban 2005-ben megjelent tanulmány azt mutatja, hogy a ginkgo biloba és a venlafaxin nevű gyógyszer kombinációja csökkentheti a stressz által kiváltott agyi károsodást, ami a depreszió lehetséges oki tényezője lehet.
 

Használat

A ginkgo bilobát italként, kapszulák vagy akár tabletták formájában is fogyaszthatjuk. A Maryland Egyetem szerint napi háromszor 40-80 mg már hatékonyan enyhíti a depresszió tüneteit. Ez a dózis azonban csak iránymutatás, ezért fontos orvosunkkal is megbeszélni a számunkra javallott mennyiséget.
 

Mellékhatások

A ginkgo biloba a legtöbb ember számára biztonságos, de néhány esetben okozhat olyan enyhe mellékhatásokat mint a szédülés, székrekedés és fejfájás. 

Ginkgo Biloba 120 mgkapszula 60 db (Vitaking)

-16% Ginkgo Biloba 120 mg kapszula 60 db (Vitaking)

A ginkgo biloba (páfrányfenyő) nagyszerű, antioxidáns hatású gyógynövény. Kínában a magját 5000 éve használják a gyógyításban.

Ár: 2090 Ft
2490 Ft
Megnézem

BioCo Ginkgo Bilobakivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

-28% BioCo Ginkgo Biloba kivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

A készítmény - a porított őrleményekkel szemben - a Ginkgo biloba értékes, hatóanyagokra standardizált kivonatát tartalmazza magas, tablettánként 120 mg-os mennyiségben.

Ár: 2890 Ft
3990 Ft
Megnézem

Bilomag PLUS 110 mgGinkgo biloba 60db kapszula

-10% Bilomag PLUS 110 mg Ginkgo biloba 60db kapszula

110 mg Ginkgo biloba kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula magnéziummal és vitami

Ár: 2690 Ft
2990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!