A ginkgo biloba és a depresszió

A ginkgo biloba és a depresszió

 A depresszió egy súlyos mentális betegség, állapot, melynek jellemzője a tartós és szélsőséges szomorúság érzése, a szorongás és a mindennapi élet iránti érdektelenség. A depressziós betegek számára az orvosok antidepresszáns gyógyszereket, pszichoterápiát vagy ezek kombinációját írja fel a helyzet súlyosságától függően. A ginkgo biloba azonban kiváló alternatív szerként működik a depresszió kezelésében, de még nlhány kutatási eredményre van szükség, amíg vényköteles gyógyszernek minősíthetik. Mindenképp beszéljünk orvosunkkal, mielőtt el kezdenénk használni a ginkgo bilobát, mert mellékhatásokat okozhat és kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel.
 

A ginkgo biloba depresszio

A ginkgo biloba fa

A ginkgo bilobák a világ legidősebb fái, a legnagyobb túlélők, melyeknek leveleiben rejlik a gyógyító hatás. A National Library of Medicine szerint a gyógynövény elsősorban az agyban a csökkent véráramlás kezelésére szolgál. De sokszor fel lehet használni ezt a növényt az olyan kognitív és szellemi betegségek kezelésére is, mint a depresszió.
 

Hatásosság

Egy 2007-ben közzétett tanulmány szerint a ginkgo biloba levelének kivonatában található lipofilnek antidepresszánt és stresszoldó hatása van. A kínai Medical Journalban 2005-ben megjelent tanulmány azt mutatja, hogy a ginkgo biloba és a venlafaxin nevű gyógyszer kombinációja csökkentheti a stressz által kiváltott agyi károsodást, ami a depreszió lehetséges oki tényezője lehet.
 

Használat

A ginkgo bilobát italként, kapszulák vagy akár tabletták formájában is fogyaszthatjuk. A Maryland Egyetem szerint napi háromszor 40-80 mg már hatékonyan enyhíti a depresszió tüneteit. Ez a dózis azonban csak iránymutatás, ezért fontos orvosunkkal is megbeszélni a számunkra javallott mennyiséget.
 

Mellékhatások

A ginkgo biloba a legtöbb ember számára biztonságos, de néhány esetben okozhat olyan enyhe mellékhatásokat mint a szédülés, székrekedés és fejfájás. 

Ginkgo Bilobás étrendkiegészítők

Ginkgo Biloba 120 mgkapszula 60 db (Vitaking)

Ginkgo Biloba 120 mg kapszula 60 db (Vitaking)

A Ginkgo Bilobát a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáról ismerik. A Ginkgo Biloba hozzájárul a normál mentális és kognitív funkciókhoz. Ez a készítmény kapszulánként 120 mg Ginkgo Biloba levél kivonatot tartalmaz, melynek 24%-a (28,8mg) flavon glikozid, és 6% (7,2mg) terpén lakton.

Ár: 2700 Ft
Megnézem

BioCo Ginkgo Bilobakivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

BioCo Ginkgo Biloba kivonat 120 mg Megapack tabletta 90 db

A készítmény a Ginkgo biloba értékes, hatóanyagokra standardizált kivonatát tartalmazza magas, tablettánként 120 mg-os mennyiségben.

Ár: 3890 Ft
Megnézem

Caleido GINKGO BILOBAtabletta 90 db

Caleido GINKGO BILOBA tabletta 90 db

Az élő kövület! Az agy és a vérkeringés karbantartására ősidők óta használt gyógynövény.

Ár: 1580 Ft
Megnézem

Dr.Herz Ginkgo BilobaForte 120 mg 60db

-10% Dr.Herz Ginkgo Biloba Forte 120 mg 60db

A ginkgo biloba kiváló értágító, javítja az agy vérellátását és a keringési problémákat.

Ár: 2960 Ft
3290 Ft
Megnézem
Újdonság

Bilomag Plus 110mg Ginkgobiloba 90+30db

-36% Bilomag Plus 110mg Ginkgo biloba 90+30db

110 mg Ginkgo biloba kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula magnéziummal és vitaminokkal

Ár: 3490 Ft
5435 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!