Ginkgo-biloba rendelése

A ginkgo biloba előnyei

A ginkgo biloba előnyei

 A ginkgo biloba az egyik legidősebb élő fafajta és az egyik legszélesebb körben kutatott gyógynövény. A ginkgo bilobát évek óta használják a hagyományos orvoslásban a különböző betegségek kezelésére és az egészség megőrzésére. A tudományos kutatások bebizonyították, hogy a ginkgo biloba megakadályozza az Alzheimer-kór kialakulását, segítségével megelőzhető a makula-degeneráció és még a sántítás is.
 

A ginkgo biloba fogyasztásának előnyei

Az Alzheimer-kór megelőzése

A ginkgo bilobát Európában széles körben használják a kognitív funkciók javítására. A Maryland Egyetem Orvosi központja szerint a növény közvetlenül védi a létfontosságú idegsejteket, melyek egyébként megsérülnek az Alzheimer-kór esetében. De ezenfelül előmozdítja a celluláris védelmet, így a ginkgo biloba pozitív hatással van a memóriára és a gondolkodásra is. A Maryland Egyetem klinikai tanulmányai igazolják, hogy a ginkgo biloba nagymértékben erősíti az Alzheimer-kórban szenvedő betegek kognitív funkcióit. Javítja a gondolkodást, a tanulási képességet, de erősíti a szociális viselkedést és javítja a hangulatot is. Az Alzheimeres betegek mindennapi életét is javítja. A vizsgálatok megállapították, hogy a ginkgo biloba akár még vényköteles gyógyszerként is hatékony lehet ezeknél a betegeknél.
 

A sántítás kezelése

A sántításért a lábakban eltömődött artériák felelősek, melyek csökkent véráramláshoz vezetnek és fájdalommal járnak. Számos tanulmány alátámasztja, hogy a ginkgo biloba segítségével javíthatóak a sántítás tünetei, mint például az erős fájdalom és a duzzanat. a ginkgo bilobáról bebizonyosodott, hogy javítja a vér áramlását, ezért az ízületek mozgását is fokozza. A maryland Egyetem nyolc tanulmányt publikált a témában, melyek mind kimutatták, hogy a ginkgo bilobával kezelt sántító betegek sokkal hosszabb távot voltak képesek megtenni, mint azok, akiket placeboval kezeltek. A rendszeres sétagyakorlatokon bebizonyosodott, hogy a ginkgo biloba ugyanolyan hatékony, mint a vényköteles gyógyszerek.
 

A makula-degeneráció megelőzése

A makula-degeneráció egy progresszív szembetegség, ami a retinát is érinti. az Egyesült Államokban az idősek körében ez a betegség a vakság első számú oka. A Maryland Egyetem szerint a ginkgo biloba olyan aktív vegyületeket tartalmaz, melyek segítenek megállítani  vagy jelentősen csökkenteni a makula-degeneráció tüneteit. a ginkgo bilobáról kimutatták, hogy segít megerősíteni az idegsejteket és a szemben található véredényeket.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!